Structura unui implant dentar

Structura unui implant dentar

Structura unui implant dentar folosit pentru inlocuirea unui singur dinte; stanga: molar inferior, dreapta: incisiv superior

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv metalic care se introduce in osul maxilar pentru a inlocui unul sau mai multi dinti.
In majoritatea cazurilor, implanturile dentare vor sustine o lucrare protetica care, in functie de situatia clinica, poate fi: o coroana dentara, o punte dentara sau o proteza mobilizabila. In anumite situatii, la implanturile dentare se pot atasa si aparate ortodontice pentru a indrepta sau alinia dintii.

In prima faza, este nevoie de o interventie chirurgicala pentru a plasa implanturile dentare in interiorul osului maxilar. Integrarea implanturilor in organism se face printr-un proces numit osteointegrare, in urma caruia implanturile dentare vor forma o legatura stransa cu osul maxilar.

Dupa perioada de vindecare, un dispozitiv protetic este atasat implantului osos. Acest dispozitiv se numeste bont artificial sau capa de transfer. De obicei, bontul artificial va fi atasat de implant prin insurubare iar peste bontul artificial va fi confectionata lucrarea dentara proiectata.

Inapoi la articole …


Contactati-ne


Florilor-Craiter, Brașov
Bloc 7, Bulevardul Alexandru Vlahuță 4

Telefon: +40 730 403 002 / +40 368 803 573

Programari: clinica@pru-dent.ro

  0730 403 002

  clinicaprudent/

Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.