ESTETICĂ DENTARĂ

ESTETICĂ DENTARĂ


Zâmbetul frumos și sănătos este un criteriu de integrare foarte important în societatea modernă, noi îți venim în ajutor cu o multitudine de soluții moderne, eficiente și durabile în timp.

Anumiţi pigmenţi alimentari (cafea, tutun, ceai, vin roşu, etc), precum şi coloranţi ai dinţilor (ca tetraciclină, fluor în exces) pot produce modificări nedorite ale culorii acestora. Pentru obţinerea unei nuanţe satisfăcătoare o igienă riguroasă şi chiar igienizările profesionale sunt insuficiente. Astfel la Pru-Dent ai posibilitatea de a efectua albirea dinților prin mai multe metode, în funcție de necesitate:

 • Albire dentară la domiciliu (gutieră+1 seringă gel de albire);

 • Albire devitala - albirea dintelui care a fost tratat;

 • Albire dentară în cabinet cu gel de albire

PROTETICĂ DENTARĂ

PROTETICĂ DENTARĂ


Pru-Dent colaboreaza cu mai multe cabinete de tehnică dentară dotate cu aparatură de ultimă generație, astfel avem posibilitatea de a readuce funcția masticatorie în parametrii normali printr-o soluție de protezare corectă, eficientă și nu în ultimul rând estetică !

Când sunt indicate lucrările protetice

 • Înlocuirea unuia sau mai multor dinți lipsă

  Din păcate, procentajul pacienților cu cel puțin un dinte lipsă este mult prea ridicat pentru stadiul actual al stomatologiei din România. De aceea, încurajăm apelarea la medicii noștri specialiști care pot înlocui aceste defecte prin coroane dentare de ceramică sau zirconiu realizate pe implanturi dentare. Dinte/dinți sparți sau ciobiți.
  Fie datorați unui traumatism, fie datorați unor cavități carioase avansate, în funcție de gravitatea cazului se recomandă coroane dentare sau fațete dentare.
 • Dentitie îngălbenită sau decolorată

  Atunci când dentiția permanentă acumulează în timp pete de discolorație datorate fumatului, consumului de vin și cafea sau igienei orale precare, se recomandă o lucrare protetică (de obicei fațete dentare) prin care defectele estetice pot fi mascate.
 • Dinti prea mici sau prea mari

  Diferențele sesizabile de mărimi între dinți pot afecta armonia maxilaro-facială și pot rezulta într-un efect inestetic. Fațeta dentară este ideală pentru corectarea unui asemenea dezechilibru.
 • Dinți înghesuiți sau cu spații interdentare mari

  În funcție de gravitatea cazului se recurge la tratament cu aparat dentar și/sau fațete dentare
 • Remodelare gingivală

  Remodelarea gingivală înseamnă îndepărtarea printr-un procedeu chirurgical minim invaziv a tesutului gingival în exces. În anumite cazuri de remodelare gingivală, un medic specialist poate recomanda completarea tratamentului cu o lucrare protetică.
ENDODONȚIE

ENDODONȚIE


Endodonția - ramura stomatologiei ce se ocupa cu tratamentele de canal, ce constau in scoaterea nervului, urmat de obturarea (plombarea) canalului.

Un dinte tratat incorect pe canal poate duce in timp la probleme grave (de exemplu, chisturi la varful radacinii), urmate chiar de necesitatea de a extrage acel dinte.

TERAPIE DENTARĂ

TERAPIE DENTARĂ


Caria dentară poate evolua deseori fără o simptomatologie acută, până în momentul în care apare o durere insuportabilă la dintele afectat, durerea fiind provocată de agenți termici (fierbinte sau rece), agenți chimici (dulce) sau mecanici (presiune la masticație).

Tratamentul cariei dentare se face prin metode moderne si minim invazive, prin îndepărtarea țesutului cariat și aplicarea unei plombițe. Pentru a nu se ajunge la astfel de cazuri, se practică sigilarea preventivă a dinților prin aplicarea unui material fotopolimerizabil ce sigilează șanțurile de pe suprafața dinților, fapt ce previne apariția cariilor pe acele supravețe.

La copii se pot aplica plombițe de diferite culori vesele, le oferim posibilitatea de a alege chiar ei culoarea preferată !

IMPLANTURI DENTARE

IMPLANTURI DENTARE


Un implant dentar este indicat la toate categoriile de varsta, de la 18 ani pana la varste foarte inaintate, fiind cea mai buna solutie de reconstructie a dintilor in marea majoritate a cazurilor. Implantul dentar il veti simti exact la fel ca pe ceilalti dinti si nimeni nu va observa diferenta fata de dintii naturali.

Care este rolul implantului dentar?

 1. inlocuieste radacina care lipseste
 2. imbunatateste considerabil aspectul estetic
 3. opreste atrofierea osului
 4. previne retractia gingiei
 5. ofera posibilitatea unor proteze dentare fixe (in cazurile in care altfel ar fi fost nevoie de proteze mobile).

Avantajele implantului dentar


 • imbunatatirea aspectului estetic al zambetului si fetei
 • senzatie de dinti naturali
 • se evita slefuirea dintilor sanatosi
 • recapatarea functiei masticatiei, prevenind aparitia problemelor gastrice
 • dispar defectele de fonatie
 • creste calitatea vietii sociale, creste increderea in propria persoana, prin confortul psihologic oferit
 • implanturile sunt rezistente in timp
 • confort fizic (elimina aparitia leziunilor, mobilitatea dintilor cauzata de protezele mobile)
CHIRURGIE DENTARĂ

CHIRURGIE DENTARĂ


Abordarea conservativă în ceea ce privește managementul corect, atât al țesuturilor moi cât și al celor dure, este pârghia prin care reușim să micșorăm impactul intervenției chirugicale din cavitatea bucală. La clinica dentară Pru-Dent, în cazul intervențiilor chirurgicale care o cer, administrăm un anestezic corespunzător, care să ne asigure că operația se va desfășura în condiții de confort și siguranță pentru pacient.

Extracții dentare: tipologii

Echipa experimentată din cadrul clinicii stomatologice Pru-Dent își va dezvălui dexteritatea în fiecare extracție dentară. Totuși, acestea pot fi de mai multe feluri.

 • Extracțiile dentare atraumatice au rolul de a elimina dinții și măselele care nu mai pot fi tratate
 • Extracția măsea de minte molar inclus sau semi inclus
 • Extracția dinților și măselelor de lapte

Pe lângă extracții, chirurgia dentară se ocupă cu diverse alte tratamente și proceduri, ce implică un grad mai scăzut sau mai ridicat de complexitate, dintre care menționăm: suturi în urma intervenției, incizia și drenajului unui abces sau chist puternic dezvoltat, transplantare dentară etc.

Prin tratamentele aplicate în chirurgia dentară se elimină complicațiile apărute în cavitatea bucală și pregătește terenul pentru alte intervenții cu rol decisiv în funcționalitatea și estetica dentară (implanturi, coroană, aparat dentar, fațete, etc.).
PEDODONTIE

PEDODONTIE


Copiii prezinta necesitati si probleme dentare diferite fata de cele ale adultilor, fiind nevoie sa fie tratati de medici in stomatologia pediatrica, de preferinta intr-o ambianta care ii vor face sa se simta in largul lor.

La prima vedere, dintii de lapte pot parea lipsiti de importanta, avand in vedere ca vor cadea si vor face loc dentitiei permanente. Insa tocmai din acest motiv trebuie sa fie sanatosi: integritatea si sanatatea unui dinte de lapte asigura sanatatea dintelui permanent care ii va lua locul.

Contactati-ne


Florilor-Craiter, Brașov
Bloc 7, Bulevardul Alexandru Vlahuță 4

Telefon: +40 730 403 002 / +40 368 803 573

Programari: clinica@pru-dent.ro

  0730 403 002

  clinicaprudent/

Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată.